Gratis mondkapjes voor minima in Assen

Mensen met een minimuminkomen in Assen krijgen gratis een mondkapje. De gemeente heeft dat besloten, omdat ze het belangrijk vindt dat iedereen zich aan de coronamaatregelen kan houden.

Omdat het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes verplicht is gesteld, wil de gemeente Assenaren met een minimuminkomen tegemoet komen. Het kopen van een mondkapje is toch weer een extra uitgave.

Herbruikbaar

Ze krijgen eenmalig een wasbaar mondkapje, dat opnieuw te gebruiken is. Deze mondkapjes worden verstrekt via de Voedselbank en het Werkplein Drentsche Aa.

50PLUS pleitte er eerder deze maand in schriftelijke vragen al voor, om als gemeente gratis mondkapjes te geven aan mensen met een krappe beurs. "We willen graag dat iedereen kan meedoen aan de maatregelen. Maar zoiets heeft toch ook financiële gevolgen, en daartoe is niet iedereen in staat", aldus de partij.

Dat die gratis mondkapjes er ook daadwerkelijk komen, vindt fractievoorzitter Clemens Otto van 50PLUS 'mooi nieuws'. "Ik ben blij dat dat we op deze manier de mensen toch een klein steuntje in de rug kunnen geven", aldus fractievoorzitter Clemens Otto.

Volgens een gemeentewoordvoerder kwam de oproep van 50PLUS op een moment dat Assen er al mee bezig was. "Maar zo kwam alles mooi samen."

Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen gratis mondkapjes
Deel dit artikel: