Leger des Heils blijft op De Breehof in Nieuw-Amsterdam

De Breehof in Nieuw-Amsterdam wordt verbouwd voor langdurige opvang (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
De Breehof in Nieuw-Amsterdam wordt verbouwd voor langdurige opvang
Het Leger des Heils blijft op locatie De Breehof in Nieuw-Amsterdam. Daar komen ruim dertig appartementen voor mensen die langdurige zorg nodig hebben.
Afgelopen zomer verhuisde de kortdurende opvang (nacht en dag) al naar de Weerdingestraat in Emmen. Het Leger des Heils vond een locatie in het centrum van Emmen daar geschikter voor, omdat mensen anders moesten reizen naar Nieuw-Amsterdam met het openbaar vervoer. De langdurige opvang past juist mooi in Nieuw-Amsterdam vindt de organisatie.
Het pand aan de Zijtak Westzijde staat nu leeg en gaat verbouwd worden. "De voorlopige tekeningen zijn volgende week klaar", legt woordvoerder Bregtje de Weert uit. "Er komen in principe eenpersoonsappartementen. Wel ook wat ruimere appartementen.

'Werken aan herstel'

Het Leger des Heils merkt dat er behoefte is aan langdurige opvang in de Zuidoosthoek van de provincie. "Het gaat om hierbij om een eigen plek voor langdurig verblijf met 24-uurs begeleiding. Daar vanuit kunnen mensen werken aan hun herstel" zegt regiomanager Renate Harkema. Het gaat hierbij om maanden en soms misschien jaren.
De omwonenden en andere betrokken partijen zijn per brief ingelicht. Op maandag 2 november organiseert het Leger des Heils een online informatiemoment waar mensen meer informatie kunnen krijgen en vragen kunnen stellen.

Verbouwen

Het Leger des Heils hoopt volgend jaar met de bouw te kunnen starten. "We hebben ook nog een verbouwvergunning nodig", aldus De Weert. "We hopen dan in 2022 klaar te zijn en dat de mensen er kunnen gaan wonen. Er moet veel aan het pand gebeuren en ook gaan we het verduurzamen, binnen de mogelijkheden die er zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl