'Drenthe wil niet investeren in Nedersaksenlijn'

Drenthe wil geen geld uittrekken voor de komst van de Nedersaksenlijn. Dat zegt gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel.

"De provincie Drenthe heeft zich nadrukkelijk uitgesproken dat ze er voorlopig niet in wil investeren", stelt de Overijsselse Boerman in de Provinciale Staten van die provincie, zo is te lezen bij RTV Oost.

Stations Emmen en Coevorden

De rechtstreekse spoorlijn, tussen Groningen en Enschede, lijkt er dus voorlopig niet te komen. Een deel van de treinverbinding moet door onze provincie lopen, onder andere langs de stations van Emmen en Coevorden.

Eerder wilde Drenthe er nog vol voor gaan om de komst van de treinverbinding mogelijk te maken. Zowel de Gedeputeerde Staten (GS) als bijna alle partijen in Provinciale Staten schaarden zich achter het plan. "Nu doorpakken", was het motto.

Ook 'nee' uit Groningen

Naast Drenthe staat ook de provincie Groningen niet te springen om de Nedersaksenlijn mogelijk te maken, zegt de Overijsselse bestuurder Boerman. "Ook is aan die zijde de animo om in de lijn te investeren flink afgenomen." Overijssel zelf heeft de afgelopen tijd juist flink in de buidel getast om de spoorlijn op poten te zetten. Zo wordt de spoorlijn tussen Almelo en Mariënberg geëlektrificeerd.

Vorig jaar bleek uit onderzoek dat de aanleg van de Nedersaksenlijn tussen de 555 tot 675 miljoen euro gaat kosten. Zo moet tussen Stadskanaal en Emmen een geheel nieuw spoor worden aangelegd. Daarnaast moet het bestaande spoor tussen Almelo en Emmen worden verbeterd.

Een petitie voor de komst van het spoor is ondertussen bijna tienduizend keer ondertekend.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Nedersaksenlijn Provincie Politiek
Deel dit artikel: