Freriks en Nieuwenweg maken kans op EK-deelname

HANDBAL - Merel Freriks (22) en Anouk Nieuwenweg (24) uit Emmen maken kans op EK-deelname in december. Het duo is opgenomen in de 35-koppige voorselectie van Oranje voor het eindtoernooi in Denemarken en Noorwegen.

Freriks maakte de afgelopen twee eindtoernooien al mee met de nationale ploeg. Een jaar geleden werd de cirkelspeelster van Borussia Dortmund, waar ze een maand geleden debuteerde in de Champions League, in Japan wereldkampioen.

Meer verrassend

De selectie van Nieuwenweg, die sinds de zomer voor het Duitse Thüringer HC speelt, is meer verrassend. De snelle rechteropbouwspeelster was al een aantal maanden uit beeld, maar maakt door haar plaats in de voorselectie kans op EK-deelname.

Begin november wordt de voorselectie teruggebracht naar 18 speelsters. Deze gaan mee naar het Noorse Trondheim waar Nederland alle groepsduels speelt. In groep C neemt Oranje het op tegen Hongarije, Servië en Kroatië.

E&O

Zowel Freriks als Nieuwenweg brak in de groen-witte kleuren van E&O door. Via de eredivisieclub uit Emmen hebben de vriendinnen hun weg naar het buitenland gevonden.

Meer over dit onderwerp:
Oranje Merel Freriks handbal Anouk Nieuwenweg
Deel dit artikel: