BBI-Travel stelt vluchten vanaf Eelde naar 'Scandinavian Mountains' uit

BBI-Travel gaat pas in januari van Eelde naar 'Scandinavian Mountains' vliegen door corona (Rechten: Andries Ophof)
BBI-Travel gaat pas in januari van Eelde naar 'Scandinavian Mountains' vliegen door corona
Touroperator BBI-Travel stelt de eerste vlucht vanaf vliegveld Groningen Airport-Eelde naar luchthaven Scandinavian Mountains uit. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de eerste vlucht op 17 december zou plaatsvinden, maar dit is uitgesteld naar 21 januari. Reden voor de uitstel is de coronacrisis.
De bestemming ligt op de grens van Noorwegen en Zweden vlakbij de skigebieden van Trysil en Sälen. De bedoeling is dat er twee keer per week naar de bestemming gevlogen gaat worden. De laatste reis richting Scandinavian Mountains dit winterseizoen is op 14 maart.

Quarantaineplicht

Nederlanders die naar Noorwegen willen reizen, moeten eerst verplicht in quarantaine. Door alle onzekerheid rondom het coronavirus nam de bereidheid om te boeken af, vertelt directeur Henk van der Kooi van BBI-Travel. "Het wegvallen van de Noorwegen-passagiers deed ons besluiten rustigere tijden af te wachten."
Volgens BBI-Travel is de regio nagenoeg coronavrij en dus veilig genoeg om naartoe te gaan. Passagiers die al geboekt hadden voor een van de uitgestelde vluchten, hebben er vrijwel allemaal voor gekozen om later af te reizen. De touroperator meldt dat slechts enkelen hun geld terug wilden.
In de komende jaren wil BBI-Travel ook andere plekken in het noorden van Europa aandoen van Groningen Airport Eelde, zoals Lapland en IJsland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.