Stelling: Een complete lockdown zie ik niet zitten

Stelling: Een complete lockdown zie ik niet zitten (Rechten: Isa Boonstra/RTV Drenthe)
Stelling: Een complete lockdown zie ik niet zitten
Het kabinet vergadert vrijdag over een nieuwe, stevige lockdown. Volgens het Red Team is dit de enige manier om het stijgende aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Mensen moeten zo min mogelijk bij elkaar komen, scholen moeten twee weken dicht en alleen supermarkten en apotheken mogen nog open blijven.
Het aantal coronabesmettingen liep ook deze week weer verder op, tot zorgwekkende aantallen. Donderdag waren er 9000 nieuwe besmettingen op één dag. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nam wel af, al worden er vanaf vandaag wel patiënten overgeplaatst naar Duitse ziekenhuizen om de druk op verpleegafdelingen te verminderen.

'Aanpak moet steviger'

Het Red Team is een groep onafhankelijke experts die (ongevraagd) advies geeft over het corona-beleid. De aanpak moet volgens hen echt steviger. "Alles is er daarom op gericht om gedurende een korte tijd mensen nog minder met elkaar in contact te laten komen. Dat is ook het doel van de huidige maatregelen, maar het moet echt strenger", zegt Wim Schellekens van het Red Team. "Als we nu voor een krachtige lockdown kiezen, kunnen we over een paar weken ons leven weer enigszins normaal oppakken."
Hoe denk jij erover? Zie jij een complete lockdown zitten?

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.