Miedema met Oranje zeker van EK na ruime zege op Estland

Vivianne Miedema torent boven de verdediging van Estland uit (Rechten: ANP COR LASKER)
Vivianne Miedema torent boven de verdediging van Estland uit
VOETBAL - Vivianne Miedema uit Hoogeveen heeft met de Oranjevrouwen een ticket voor het EK te pakken. Door een royale 7-0 overwinning op Estland is de kwalificatie voor het eindtoernooi een feit.
Voor Nederland was het de achtste zege in acht kwalificatieduels. Daniëlle van de Donk en Jackie Groenen scoorden allebei twee keer tegen Estland. De overige doelpunten werden gemaakt door Sherida Spitse (strafschop), Aniek Nouwen en Katja Snoeijs.
Miedema, die afgelopen zondag alltimetopscorer van de FA Women's Super League in Engeland werd, kwam in Groningen niet tot scoren. Wel was de spits bij verschillende treffers betrokken. Zo zette ze Groenen bij de 3-0 met een subtiele steekpass vrij voor het Este doel.

EK in 2022

Het EK wordt van 6 tot en met 31 juli 2022 gespeeld. Bondscoach Sarina Wiegman is dan niet meer verantwoordelijk voor Oranje. Zij verruilt Oranje na de Olympische Spelen van volgend jaar voor Engeland.
Het afgelopen EK, in Nederland, werd door Oranje gewonnen. Op het WK eindigde de ploeg later als tweede.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.