15.000 knuffelberen bij wedstrijd FC Emmen in Abe Lenstra Stadion

VOETBAL - Hoewel supporters door de aangescherpte coronamaatregelen vanavond niet aanwezig mogen zijn bij de uitwedstrijd van FC Emmen tegen Heerenveen, zullen de tribunes toch flink gevuld zijn. In totaal nemen 15.000 knuffelberen plaats op de stoeltjes van het Abe Lenstra Stadion.

Met deze symbolische actie vragen Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), thuisclub Heerenveen en geneesmiddelenbedrijf MSD aandacht voor kinderen in Nederland die kanker hebben. Het aantal KiKa-beren in het stadion staat symbool voor de ongeveer 15.000 kinderen in Nederland met kanker of die kanker hebben overleefd.

'Kinderen onzichtbaar'

"Tijdens de eerste maanden van de coronapandemie zijn veel kinderen met kanker onzichtbaar geweest. Omdat zorg werd uitgesteld. Helaas zitten we nu weer in die situatie", zegt Frits Hirschstein, oprichter en directeur van KiKa.

"Tegelijkertijd hebben we kennisgemaakt met lege voetbalstadions. Daarom moedigen we de voetballers aan met duizenden KiKa-beren in Heerenveen-shirt. En drukken we onze steun aan alle kinderen met kanker uit en laten we weten dat we ze niet vergeten."

Te koop

MSD heeft de eerste 15.000 beren met Heerenveen-shirt gefinancierd. Na de wedstrijd zijn de beren te koop via de actiesite www.kikaberenactie.nl. De opbrengst van de beren gaat naar KiKa, om belangrijk onderzoek naar kinderkanker te financieren.

Live op Radio Drenthe

SC Heerenveen - FC Emmen begint vanavond om 21.00 uur. Radio Drenthe Sport doet uiteraard live verslag. De uitzending begint om 20.30 uur.

Deel dit artikel: