Vernielingen in natuurgebied Oude Diep

Het Drentse Landschap heeft te maken met vernieling en verstoring bij het Oude Diep bij landgoed Vossenberg. Dat is een rustgebied, maar blijkbaar niet voor iedereen, schrijft de natuurorganisatie op Instagram.

Bij het Oude Diep trof toezichthouder Luchtmeijer doorgeknipt prikkeldraad en omgereden palen aan. Op het pad dat erachter ligt zag hij sporen van een terreinwagen. Er worden ook vaker wandelaars met loslopende honden gezien. Terwijl het bordje 'Rustgebied' niet te missen is.

Het Drentse Landschap baalt ervan. Om overlast tegen te gaan was er juist een 'knikje' gemaakt: een hek met een scherpe bocht om motorcrossers te weten. Maar die hindernis is dus verwijderd. "Diep triest, alleen omdat zij hun 'ding' willen blijven doen en het bezit van anderen niet respecteren" aldus rayonbeheerder Joop Hellinga op Instagram.

Natuurproject

Het Oude Diep is een beek die begint boven Mantinge en tot aan Echten loopt. De laatste jaren zijn er een aantal natuurprojecten uitgevoerd in het Oude Diep en omgeving. Tot 2027 worden er nog projecten uitgevoerd om de natuur rond de beek te verbeteren.

Meer over dit onderwerp:
ROEG! Natuurnieuws vandalisme Oude Diep
Deel dit artikel: