5200 kilo kastanjes ingezameld voor betere balans in Dwingeloo

Een simpele oproep in de krant brengt tientallen mensen met zakken vol kastanjes naar een parkeerplaats in Dwingeloo. Voor elke kilo kastanjes die mensen inleveren krijgen ze 35 cent. Auto na auto komt aanrijden. Bij sommigen moet er zelfs een aanhanger aan te pas komen. Deze opkomst heeft Norbert Baas, bewegingscoach en initiatiefnemer van de actie, niet ingeschat.

Oproep

Drie weken geleden plaatste Norbert een advertentie in de krant. Hij deed een oproep aan iedereen om kastanjes te verzamelen. Deze konden dan vandaag ingeleverd worden. Norbert is bewegingscoach en wil van de kastanjes balanszakken maken. Hierop kunnen mensen staan om hun stabiliteit verbeteren. "Ik dacht eerst dat er helemaal niemand aan het zoeken was. Ik kreeg niets te horen toen de advertentie geplaatst was en dat mensen ook daadwerkelijk bezig waren", vertelt Norbert. Maar niets blijkt minder waar. Tientallen mensen rijden zaterdagochtend de parkeerplaats op en af. "De opkomst is gigantisch. Dit had ik nooit zien aankomen."

5200 kilo

Norbert weet niet wat hij meemaakt. Wanneer je onder de 100 kilo brengt val je eigenlijk buiten de boot. "Ik had zelf 500 kilo verwacht. Maar sommigen brengen dat in hun eentje al. Een meneer bracht net een aanhanger vol. Ruim 700 kilo", lacht Norbert verbaast. Het totaal komt dan ook neer op een duizelingwekkend aantal van 5200 kilo aan kastanjes. En voor elke kilo krijgt men 35 cent. "Die meneer moet straks nog naar de bank", grapt een verzamelaar.

Jonge helpers

Voornamelijk kinderen kwamen hun vondst trots afleveren aan Norbert. "Ik ben denk ik wel de hele herfstvakantie aan het zoeken geweest. Ik heb net 170 kilo afgeleverd", vertelt een jonge verzamelaar. 35 cent per kilo is voor de kinderen een mooi extra zakcentje wat ze hebben verdiend. "Ik ga denk ik een nietmachine kopen. Zo'n eentje waar je hout mee aan elkaar maakt". Een nuttige besteding van de herfstvakantie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl