Politie beëindigt illegaal feestje in Meppel

De politie heeft vannacht in Meppel een feestje in een garagebox beëindigd. Ook vanuit Oosterhesselen kwam een melding binnen van een samenscholing.

In Meppel waren elf mensen op het feestje, zij hebben allemaal een boete gekregen. Ze hielden namelijk geen afstand en ook was er drank op de locatie.

Ook vanuit Oosterhesselen kwam een melding. Daar zouden mensen op het terrein van voetbalvereniging VIOS te Oosterhesselen bij elkaar zijn. Toen de politie daar ter plaatse kwam, vluchtten de aanwezigen verschillende kanten op. Zij lieten daar hun spullen achter, zoals jassen, tassen en een voetbal. Ook zij worden verdacht van samenscholing en openbaar alcoholgebruik.

Het was al niet toegestaan om dichter dan anderhalf meter bij elkaar te komen voor volwassenen die niet uit één huishouden komen, maar sinds de nieuwe coronamaatregelen van 13 oktober is het ook niet meer toegestaan om na 20.00 uur alcohol in de openbare ruimte te drinken. Daarnaast is het niet toegestaan om met meer dan vier personen van verschillende huishoudens samen te komen, of dat nu binnen of buiten is.

Lees ook:

Deel dit artikel: