Rodenaar krijgt celstraf voor winkeldiefstal en inbraken op gemeentewerf

Een 52-jarige man uit Roden moet voor een winkeldiefstal en meerdere inbraken bij een afvalbrengstation een celstraf van zes weken uitzitten.

De man stal op 4 maart in een supermarkt in Roden scheermesjes en tubes tandpasta. Dit gebeurde in het bijzijn van zijn minderjarige zoon. Een camera legde de diefstallen op beeld vast. De politie herkende de man van eerdere misdrijven.

Loklaptop

De man stond naast de winkeldiefstal ook terecht voor meerdere inbraken bij een afvalcontainer op de gemeentewerf in Roden. De politie legde in mei een laptop met een volgsysteem in de container. Die werd kort daarop meegenomen door de Rodenaar. Bij zijn aanhouding had hij 17 afgedankte laptops in zijn tas, waaronder het lok-apparaat van de politie.

Marktplaats

Hij zag geen kwaad in die diefstallen, zei de man tegen de agenten. Het was immers afval. Maar dat zag de rechter toch anders. De spullen worden als recyclemateriaal afgegeven en liggen op een afgeschermd terrein. "Het is geen gewoon afval, hier zit handel in", zei de rechter. Kennelijk ook voor de verdachte, want die bood het gestolen goed aan via Marktplaats.

Geen werkstraf

De Rodenaar heeft een strafblad. Hij heeft onder meer een celstraf van acht maanden uitgezeten voor diefstal van 170 gasflessen bij een kampeerhal in Roden in 2013. Daarna ging het goed tot in 2018. Hij stal een fiets en kreeg een werkstraf opgelegd. Sinds 2012 bestaat het taakstrafverbod, dat inhoudt dat iemand niet binnen vijf jaar opnieuw een taakstraf opgelegd mag krijgen voor een vergelijkbaar feit.

De man uit Roden verscheen niet op de zitting.

Meer over dit onderwerp:
112 Roden Rechtszaak Diefstal
Deel dit artikel: