Lees hier terug: Liveblog rechtszaak Ruinerwold

De boerderij in Ruinerwold (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
De boerderij in Ruinerwold
De rechtbank in Assen hield vandaag een nieuwe tussentijdse zitting tegen Gerrit Jan van D. in de zaak Ruinerwold. Hij wordt onder meer verdacht van vrijheidsberoving van zijn kinderen.
Van D. is een jaar na zijn arrestatie nog altijd niet door de politie verhoord. De man kan als gevolg van een hersenbloeding in 2016 niet meer praten en is afhankelijk van een rolstoel. Afgelopen zomer zijn deskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC) bij hem geweest in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Op basis van het contact dat zij daar met Van D. hebben gehad en de twee dagen waarop de verdachte naar het PBC in Almere is gebracht, ligt er nu een onderzoeksrapport. Dat had eigenlijk tijdens de zitting van vorige maand klaar moeten zijn, maar dat was de onderzoekers niet gelukt.
Vanmiddag bespraken het Openbaar Ministerie (OM) en advocaat Robert Snorn de uitkomsten met de rechtbank. Lees hieronder het liveblog terug over de ontwikkelingen in de rechtbank vandaag:
<p>Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B. of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? Bekijk dan het <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/gezin-ruinerwold?disableCookies=true&disableTracking=true">dossier</a> hierover.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.