Drents Kamerlid Agnes Mulder nummer acht op kieslijst CDA

Agnes Mulder staat op nummer acht op de kieslijst van het CDA bij de landelijke verkiezingen.

Met deze plek is het zeer waarschijnlijk dat het Asser Tweede Kamerlid ook de volgende termijn weer op de blauwe stoeltjes mag plaatsnemen.

Als Mulder opnieuw verkozen wordt, is dat haar derde termijn als Tweede Kamerlid. De 47-jarige Mulder stond bij de vorige verkiezingen als nummer dertien op de lijst. Eerder was zij Statenlid in Drenthe en fractievoorzitter van het CDA Assen. In haar portefeuille zit klimaat, energie, grondstoffen, het gasdossier, mijnbouw en het Noordzeeakkoord.

"Deze mooie plek voelt als blijk van waardering en daar ben ik dankbaar voor. Ik ben tot op het bot gemotiveerd om mij de komende jaren voor onze provincie in te zetten", aldus Mulder.

Meer Drenten

Op de vierde plek staat de 33-jarige Anne Kuik. De politica werd geboren in Emmen, groeide op in Nieuw-Amsterdam en woont tegenwoordig in Groningen. Kuik zit sinds 2017 in de Tweede Kamer, daarvoor was ze CDA-fractievoorzitter in de gemeente Groningen.

Op nummer 23 vinden we nog Eline Vedder uit Ruinerwold. Zij zit momenteel in de Drentse Statenfractie van het CDA, daar is ze met voorkeursstemmen in gekomen. Vedder is een bekend gezicht, als melkveehouder treedt ze regelmatig op in de media als belangenbehartiger van de boeren.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
CDA Tweede Kamer Agnes Mulder Kamerlid
Deel dit artikel: