Dick Lukkien over schorsing Laursen: Onbegrijpelijk en onverklaarbaar

VOETBAL - Dick Lukkien begrijpt niet dat de tuchtcommissie van de KNVB vasthoudt aan de schorsing van twee duels voor aanvaller Nikolai Laursen. De Drentse club ging gisteravond in Zeist in beroep tegen de straf, maar die werd dus afgewezen.
"Ik vind het onverklaarbaar, onbegrijpelijk en gewoon een slechte beslissing", aldus de trainer van FC Emmen. "Datzelfde geldt voor de tweede gele kaart die Simon Tibbling krijgt."
Lukkien reageerde kort na de wedstrijd in Heerenveen heel bewust niet op de twee veldverwijzingen. "Nee, omdat ik vind dat we na zo'n nederlaag vooral naar ons eigen spel moeten kijken. Maar nu ik de beelden vaker heb bekeken, draai ik er niet omheen."
<p><strong>Lees ook: <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/164368/FC-Emmen-moet-het-toch-twee-duels-zonder-Laursen-stellen">FC Emmen moet het toch twee duels zonder Laursen stellen</a></strong></p>
Ook de handsbal die Heerenveen maakte in het eigen strafschopgebied, bij 0-0, werd volgens Lukkien compleet verkeerd beoordeeld door de arbiter én de VAR. "Het is gewoon een 100 procent handsbal. De regels zijn zoals ze zijn. Ja, hij krijgt de bal ongelukkig tegen zijn arm. Diep in mijn hart vind ik dat misschien ook wel geen strafschop, maar daar gaat het niet om. De regels zijn hierin helder. Wij krijgen voor een ongelukkige handsbal tegen VVV wel een strafschop om de oren."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.