Stelling: Ik was toch al niet van plan om op (kerst)vakantie te gaan

Sneeuw in een dorp (Rechten: Pixabay)
Sneeuw in een dorp
Tijdens de kerstvakantie zal een negatief reisadvies gelden voor vakanties in het buitenland, verwacht het Outbreak Management Team (OMT), de belangrijkste adviseur van de regering gedurende de coronacrisis.
In het nieuwste advies stelt het OMT dat in de zomermaanden 'vele honderden' mensen, vooral jongeren, met corona naar Nederland zijn teruggekomen van een vakantie in het buitenland. Bovendien ging volgens metingen van de GGD slechts een kwart van de reizigers na een reis naar een zogenoemd 'code oranjeland' in quarantaine.

Ontraden

Daar komt bij dat het op veel plekken, zoals in de rij bij skiliften, moeilijk is anderhalve meter afstand te houden en dat wintersportvakanties vaak bezoek aan drukke horecagelegenheden betekenen, waar de risico's op besmetting groter zijn. Ervan uitgaande dat de situatie buiten Nederland deze winter qua risico op coronabesmettingen niet wezenlijk zal veranderen, zullen vakanties in het buitenland worden ontraden, zo verwacht het OMT.
Hoe zit dat bij jou? Zie jij het wel of niet zitten om op vakantie te gaan?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.