Assenaar cel in voor leegroven magazijn sushirestaurant

De Assenaar nam onder meer eieren mee (Rechten: ANP XTRA/Lex van Lieshout)
De Assenaar nam onder meer eieren mee
Een 53-jarige man uit Assen moet een celstraf van 30 dagen uitzitten, omdat hij op 17 oktober in zijn woonplaats goederen stal uit de opslag van een sushirestaurant. De schuttingsdeur stond open en hij wilde alleen maar kijken, zei de man tegen de rechter.
Het bleef niet bij kijken, hij fietste weg met in zijn kar zeven kratten bier en frisdrank, twaalf trays eieren en 60 liter slaolie. Toen hij thuis kwam waren de eieren kapot en stonden de agenten op zijn stoep. De man bekende meteen. Hij wilde de schade wel vergoeden en hoopte dat daarmee de kous af was.
"Ik kan mijzelf wel voor de kop slaan", zei hij tegen de rechter. De man heeft een strafblad van 22 kantjes en liep nog in de proeftijd van twee eerder opgelegde voorwaardelijke celstraffen. De Assenaar zat nu elf dagen in voorarrest en dreigde zijn woning kwijt te raken wanneer hij niet snel vrij kwam.

'Veel te laag'

De officier van justitie hield daar rekening mee. Zij eiste een celstraf van 15 dagen, zodat de man nog maar vier dagen hoefde te zitten en daarnaast een werkstraf van 40 uur. De eerder voorwaardelijke celstraffen van in totaal drie maanden, moesten maar op de lat blijven staan, zo stelde de officier aan de rechter voor. "Veel te laag", zei de rechter. De Assenaar was een gewaarschuwd mens.
Naast de 30 dagen cel zette de rechter een deel van de voorwaardelijke celstraffen om in een werkstraf van in totaal 120 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.