Djammen: Jason Staal, geen zanger, maar verteller

"Ik ben niet per se een enorm grootse zanger, maar ik kan wel verhalen vertellen", vindt zanger Jason Staal. Daarmee slaat hij de muzikale spijker van zijn oeuvre wel op de kop. Hij maakt liedjes waarin de tekst voorop staat.

"Sommige liedjes zijn kleine verhaaltjes. Het gaat niet alleen maar over liefde of zo", aldus Staal.

Kleinkunst

"Ik vind de tekst nog steeds het uitgangspunt", vertelt hij. Tot ergernis van zijn bandleden, die de muziek vaak belangrijker vinden dan de tekst. "Dat is dus iets waar ik niet aan wil."

Staals muziek heeft, mede omdat hij voet bij stuk houdt qua tekst, wel een eigen karakter gekregen, wat hem door zijn muzikale carrière heen leuke samenwerkingen heeft opgeleverd. "Ik heb ook dingen gedaan waarvan ik denk: jeetje, dat had ik niet verwacht." Zo heeft Staal een nummer gemaakt met Paul de Munnik, maar ook met Tim Akkerman.

Een paar maanden geleden scoorde Staal samen met Mooi Wark nog een bescheiden hit voor Irma, de doventolk van de coronapersconferenties. Maar daar bleef het niet bij de afgelopen tijd.

Net als veel artiesten heeft ook Staal de laatste maanden niet stilgezeten. "Ik heb wel heel veel dingen gedaan, waar ik nog niet aan toe was gekomen", vertelt Staal.

"Ik heb een kunstproject gemaakt met een lied over Drenthe." Ook heeft de Assenaar een script geschreven voor een familievoorstelling. "Dat wilde ik altijd al doen." Naast muziek kent hij ook een liefde voor theater.

Nieuw album

Staal heeft de afgelopen tijd ook druk gewerkt aan een nieuw album. Vol liedjes met kwinkslagen, handige woordspelingen en prikkelende teksten. Wanneer het af is? "Het album komt aan het einde van het jaar of aan het begin van het jaar uit", besluit Staal.

Meer over dit onderwerp:
muziek cultuur Djammen zoldersessie Jason Staal
Deel dit artikel: