Stelling: Anti-rookcampagnes hebben geen zin

Heeft een anti-rook-campagne wel zin? (Rechten: ANP / Koen van Weel)
Heeft een anti-rook-campagne wel zin?
Voor het eerst in bijna tien jaar tijd komt de overheid weer met een grote landelijke campagne om te stoppen met roken. De campagne moet rokers aanzetten tot een serieuze stoppoging, "net zo lang tot ze definitief gestopt zijn", maakte staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) bekend.
De campagne is een afspraak uit het zogeheten Nationaal Preventieakkoord, dat streeft naar een rookvrije generatie in 2040. "Veel rokers denken aan stoppen. Met deze nieuwe campagne willen we hen de hand reiken om dat ook voor elkaar te krijgen", zegt Blokhuis.
De campagne moet rokers laten nadenken over hun leven als niet-roker. "Een leven met een betere gezondheid, minder stress, een betere conditie, een mooiere huid, en een schoner gebit."

Stelling

Wat denk jij? Heeft zo'n campagne zin, of trekken rokers zich er weinig van aan en blijven ze toch wel hun sigaretje opsteken?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.