Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee afgelast

MARATHONSCHAATSEN - De toertochten van de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee gaan in 2021 niet door. Dat heeft de Nederlandse organisatie besloten vanwege de oplopende coronabesmettingen binnen Europa.

"Waar wij anderhalve maand geleden nog hoopvol groen licht hadden gekregen, moeten we nu constateren dat de pandemie aan een enorme opmars bezig is in Europa en de rest van de wereld", meldt de organisatie. "Gisteren heeft de Nederlandse overheid een negatief reisadvies afgegeven voor Karinthië, de provincie waar de Weissensee onder valt."

"Naast de richtlijnen van de overheid vinden wij het onverantwoord om een evenement te organiseren waar duizenden Nederlanders voor naar Oostenrijk reizen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de vele tientallen vrijwilligers. Een ander belangrijk argument voor ons is de huidige druk op de Nederlandse en Oostenrijkse gezondheidszorg. De zorg heeft het al zwaar genoeg en zit niet te wachten op blessures of verwondingen van deelnemers aan ons evenement."

Vreugdenhil

De wedstrijd staat vooralsnog wel op de kalender. "De beslissing over het al dan niet doorgaan van de wedstrijden wordt genomen in nauw overleg met de KNSB en de regionale autoriteiten."

De afgelopen twee edities van de Alternatieve Elfstedentocht bij de mannen werden gewonnen door Frank Vreugdenhil uit Eldersloo. Nog nooit won iemand de wedstrijd op de Weissensee twee jaar achter elkaar.

Deel dit artikel: