Fred van der Winkel nieuwe president rechtbank Noord-Nederland

Fred van der Winkel is de nieuwe rechtbankpresident Noord-Nederland (Rechten: Rechtspraak.nl)
Fred van der Winkel is de nieuwe rechtbankpresident Noord-Nederland
Fred van der Winkel wordt de nieuwe president van de rechtbank Noord-Nederland. Hij komt over van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, waar hij ook president was.
Van der Winkel volgt interim-voorzitter Herman van der Meer op, die zich weer volledig gaat richten op zijn presidentschap bij het gerechtshof Amsterdam. Van der Meer verving op zijn beurt Maria van de Schepop, die vorig jaar aftrad vanwege onrust bij het personeel.
Er zou sprake zijn van een angstcultuur onder medewerkers. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van een diepgeworteld wantrouwen bij medewerkers en een gevoel van sociale onveiligheid. Van een angstcultuur was volgens de onderzoekers geen sprake.

Van der Winkel

De 61-jarige Van der Winkel begon in 1991 zijn loopbaan als gerechtsauditeur/rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Almelo. In 2001 werd hij bij die rechtbank president, waarna hij in 2013 aan de gang ging bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Van der Winkel begint per 1 december als voorzitter van het gerechtsbestuur van de rechtbank Noord-Nederland.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.