Stelling: Ik spreek vaker af met een collega om even bij te praten

Even de natuur in, met een collega, doe jij dat? (Rechten: ANP/Rob Engelaar)
Even de natuur in, met een collega, doe jij dat?
Tegen het gemis van familie en vrienden kan het niet op, maar veel Nederlanders missen het drinken van een kop koffie of thee met hun collega's nu er veel wordt thuisgewerkt.
Dat blijkt uit een enquête van Koffie & Thee Nederland. 38 procent mist het koffie- of theedrinken met collega's of studiegenoten. Een bakkie doen met familie en vrienden wordt door 65 procent van de respondenten gemist.

Aan de wandel

Het gesprek bij de koffieautomaat klinkt cliché, maar zorgt naast wat afleiding ook voor betere productiviteit op de werkvloer, blijkt uit een reportage van EenVandaag. Bij verzekeraar Unigarant in Hoogeveen hebben ze een alternatief voor het informele overleg op de werkvloer: wandelbila's. Gesprekjes in de buitenlucht waarbij over van alles kan worden gesproken tijdens het wandelen.
Hoe zit dat bij jou? Ga jij vaker met een collega op pad, op gepaste afstand, om even bij te praten nu het op de werkvloer niet kan?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.