Militairen uit Havelte gewond bij ongeluk tijdens oefening in Duitsland

Archieffoto van een CV90 (Rechten: Defensie)
Archieffoto van een CV90
Bij een ongeluk tijdens een oefening in Duitsland zijn vanochtend vier militairen van de Johannes Postkazerne in Havelte lichtgewond geraakt. Een Leopard 2-gevechtstank en een CV90-infanteriegevechtsvoertuig zijn op elkaar gebotst.
De militairen zijn voor behandeling overgebracht naar een lokaal ziekenhuis. De gewonde militairen hebben inmiddels zelf hun thuisfront ingelicht. Zij moeten een nachtje in het ziekenhuis blijven ter observatie.

Oefening Duitsland

Tijdens de botsing werd de CV90 flink beschadigd. Het ongeluk gebeurde tijdens een oefening op het Duitse oefenterrein nabij Bergen. Het gaat om een tank van het Nederlands Duitse 414 Tankbataljon en een CV90 van 44 Pantserinfanteriebataljon. Beide eenheden vallen onder 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte en namen samen deel aan de oefening.
De Koninklijke Marechaussee zal ter plaatse met de afdeling verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.