SP onderzoekt veiligheid in trein tussen Emmen en Zwolle

De SP start een onderzoek onder reizigers en personeel van Arriva naar de sociale veiligheid op de Vechtdallijn tussen Emmen en Zwolle. Eerder deze maand nam de vervoerder extra veiligheidsmaatregelen nadat het aantal incidenten de afgelopen tijd sterk was gestegen in de treinen.

Steeds vaker heeft personeel in de trein tussen Emmen en Zwolle last van bijvoorbeeld zwartrijders of reizigers die weigeren een mondkapje te dragen. Daarom lopen stewards in de trein sinds kort rond in duo's, in plaats van alleen. Ook zijn ze uitgerust met bodycams. De provinciale partijen PVV, Forum voor Democratie en SP in Overijssel stelden al vragen over de situatie, meldt RTV Oost.

Leden van de Statenfracties van de SP uit Drenthe en Overijssel en leden van de partijafdelingen uit Emmen en Zwolle gingen vandaag coronaproof in gesprek met reizigers over de veiligheid in de trein.

"Arriva laat haar stewards nu vaak opereren in paren, maar er is geen personeel bij gekomen. Hierdoor is niet altijd meer een steward aanwezig op elke trein op dit traject. Dat zou wel moeten", vindt het Overijsselse Statenlid Eva Schaaij. "Hoewel er nu door de coronamaatregelen minder mensen met de trein reizen, willen wij de ervaringen van reizigers en personeel horen om de veiligheid op deze lijn te kunnen verbeteren."

De reizigers kunnen ook digitaal een enquête invullen.

Meer over dit onderwerp:
Emmen trein Zwolle vervoer Vechtdallijn
Deel dit artikel: