Uitwijken voor een das is oorzaak dodelijk ongeval Hooghalen

Bij de plek van het ongeluk liggen bloemen (Rechten: RTV Drenthe / Wiedse Veenstra)
Bij de plek van het ongeluk liggen bloemen
Een das is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van het dodelijk ongeluk dat vorig jaar maart gebeurde bij Hooghalen. Op weg Laaghalerveen botste een auto met vier inzittenden 's avonds laat tegen een boom.
Vlak bij de plek van het ongeluk werd een dode das gevonden. De politie gaat ervan uit dat de bestuurder van de auto mogelijk geschrokken is van de das en is uitgeweken. Volgens een politiewoordvoerder wijzen de sporen erop dat de auto daardoor tegen een boom is gebotst. Het onderzoek is inmiddels afgerond.

Dodelijke slachtoffers

In de auto zaten drie mannen en een jongen. Een 20-jarige man uit Westerbork en een 25-jarige man uit Smilde kwamen ter plekke om het leven. Een jongen van 16 jaar uit Westerbork en een man van 20 uit dezelfde plaats raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.
De 16-jarige jongen overleed twee dagen later. Hij had ernstig hersenletsel opgelopen. De mannen waren vluchtelingen uit Syrië en wilden hier een beter leven opbouwen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.