Winkeldief bijt medewerker supermarkt Rolde in vinger: ‘het vel hing los’

De man kreeg een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes weken (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
De man kreeg een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes weken
Een medewerker van een supermarkt in Rolde raakte gewond aan zijn hand, toen hij op 14 juni een 33-jarige Assenaar betrapte op diefstal en hem tegenhield. Tijdens een worsteling werd de man hard in zijn vinger gebeten. "Een lap vel hing los", vertelde de officier van justitie tijdens de politierechterzitting in Assen.
De Assenaar had tien onbetaalde worsten op zak toen hij de winkel wilde verlaten. Hij werd door een medewerker naar de grond gewerkt. "Die ging op mij zitten en ik kreeg geen lucht. Daarom beet ik", zei de man tegen de rechter. Hij stond ook terecht voor het stelen van tien tubes tandpasta en twaalf pakken vlees bij twee supermarkten in Assen.

Voor de dealer

De man is verslaafd aan heroïne en cocaïne. Hij stal voor zijn dealer, vertelde hij op zitting. Hij wil van zijn verslaving af en ondergaat inmiddels een afkickprogramma. Sinds kort heeft de man een huurhuis en wordt hij begeleid door de verslavingszorg. "Ik dacht tijdens het lezen van het dossier: 'die man moet een flinke duw krijgen', maar ik bekijk dit nu anders", zei de rechter over deze positieve wending.

Positieve wending

De Assenaar kreeg een werkstraf van 80 uur opgelegd en een voorwaardelijke celstraf van zes weken. Een milde straf, zoals de officier van justitie ook eiste. Dit had onder meer te maken met de positieve levensinstelling van de man, maar ook met een recente veroordeling voor diefstallen. Deze zaak had toen ook meegenomen kunnen worden, maar dat is niet gebeurd.
De Assenaar moet het slachtoffer een schadevergoeding van bijna 700 euro betalen. De werknemer heeft zich moeten laten testen op HIV en corona. Hij heeft een tijdlang in angst gewacht op de uitslagen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.