Stalker uit Meppel veroordeeld tot werkstraf

(Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
(Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
Voor het stalken van een vrouw is een 35-jarige Meppeler veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Hiervan is 70 uur voorwaardelijk. "En het moet nu maar eens stoppen", zei de rechter tegen de Meppeler.
De man belaagt sinds juni 2018 een jonge vrouw uit Hoogeveen. Hij dacht dat hij even verkering met haar had en dat zij het uitmaakte. Hij kon haar niet los laten en bleef de vrouw allerlei berichten sturen. De politie voerde tot drie keer toe een 'stopgesprek' met de man, waarin hem te kennen werd gegeven de vrouw met rust te laten.

Hardnekkig

De Meppeler bleef doorgaan en werd april dit jaar aangehouden. Ook na zijn aanhouding bleef hij de vrouw berichten sturen. De man stond begin augustus voor de politierechter in Assen. Daar bleek dat de vrouw eind mei opnieuw aangifte had gedaan. Dit was niet bij de officier van justitie bekend en ook niet bij de rechter. De zaak werd toen aangehouden.

'Ik snap het'

De man kreeg bij de zitting in augustus wel direct een contactverbod opgelegd. Sindsdien zijn er geen berichten meer gestuurd. De Meppeler heeft een nieuwe relatie en zei te snappen dat hij het slachtoffer met rust moet laten. Desondanks blijft het contactverbod voorlopig staan. "Op geen enkele wijze mag u contact met haar opnemen, ook niet via familie en vrienden", zei de rechter.
Voor het geleden leed moet de man haar een schadebedrag van 750 euro betalen. De man gaat niet in hoger beroep.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.