OM handelt boerenprotest Wijster af met geldboetes

Boze boeren blokkeerden de toegang tot het afvalverwerkingsbedrijf (Rechten: Van Oost Media)
Boze boeren blokkeerden de toegang tot het afvalverwerkingsbedrijf
Het Openbaar Ministerie heeft de zaken tegen een groep deelnemers aan de boerenprotesten in Wijster zelf afgehandeld. Een op 19 november geplande rechtszitting is daarmee van de baan.
Vijftien deelnemers krijgen van het OM een geldboete. In 35 gevallen is de zaak geseponeerd, omdat er geen bewijs was voor het meedoen aan de demonstratie.
Een aantal boeren wilde op 8 juli de toegang van afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster blokkeren, uit protest tegen het stikstofbeleid. De demonstranten gingen met trekkers op pad; dat was twee dagen eerder door de Veiligheidsregio Drenthe verboden. De politie arresteerde tientallen betogers.

Geldboete

Na verhoor op het politiebureau in Assen kregen de arrestanten een transactie aangeboden van 390 euro, waarmee vervolging kon worden voorkomen. Vier betogers gingen daarop in. De anderen kregen te horen dat zij zich voor de rechter moeten verantwoorden. Justitie is echter tot de slotsom gekomen dat de overtreding moet worden bestraft met een geldboete van eveneens 390 euro.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl