Drentse bedrijven werken samen om te verduurzamen

Een twintigtal Drentse bedrijven heeft de handen ineen geslagen om er samen voor te zorgen internationaal concurrerend te blijven. Ze hopen samen het personeel binnenboord te houden en samen te kunnen verduurzamen.

Onder de bedrijven zit onder andere Smurfit Kappa en Avebe. Beide bedrijven omarmen het nieuw op te richten Samenwerkende Bedrijven Drenthe. Een initiatief dat ervoor moet zorgen dat Drentse bedrijven samen een vuist kunnen maken. "Binnen tien jaar tijd zal door vergrijzing meer dan 70 procent van het huidige personeel niet meer werkzaam zijn bij het bedrijf waar men nu werkt. Daarmee is het aanbod van technisch talent dus in toenemende mate cruciaal", zegt Gideon Werner van Smurfit Kappa.

Volgens Werner moeten bedrijven blijven innoveren om internationaal concurrerend te kunnen zijn. Het gaat niet alleen om productinnovatie, maar bijvoorbeeld ook om innovatie op het gebied van grondstoffen en energieverbruik.

In Drenthe werkt ruim 11 procent in de industrie. In bijvoorbeeld Emmen, Coevorden, Beilen, Meppel en Hoogeveen worden halffabricaten en kunststoffen gemaakt.

Meer over dit onderwerp:
economie innovatie
Deel dit artikel: