Dick Lukkien: 'Natuurlijk baart me dit zorgen'

VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien had een duidelijk strijdplan tegen Vitesse bedacht, maar de mannen die dat plan moesten uitvoeren gaven niet thuis. "Daar ben ik wel van geschrokken, want als je de goals zo weggeeft en drie of vier goals moet maken om punten te pakken dan ga je het heel lastig krijgen."

De oefenmeester zag het voor rust drie keer gruwelijk misgaan. Bij de eerste treffer schatte doelman Wiedwald de situatie volledig verkeerd in, maar waren de drie centrale verdedigers ook schuldig, vond Lukkien. "Er mag vanaf 50 meter zomaar een bal achter onze verdediging in de zestien vallen. Dat is ongelooflijk. Tel daarbij op dat Wiedwald de situatie volledig verkeerd inschat en de bal gaat op de stip."

Lees ook: FC Emmen te laat wakker in Arnhem: vijfde nederlaag van het seizoen

Ook de tweede goal was schrijnend omdat er na een ingooi richting Tannane geen enkele Emmenaar in duel ging. "Dan ben je even geslagen, maar kom je zomaar terug in de wedstrijd door een rode kaart. Maar dan gaan we weer in de fout en is het 3-0."

Op basis van de eerste helft verdiende FC Emmen ook geen resultaat, meende Lukkien, maar dat resultaat had er zomaar kunnen komen. "Ja, want als Luciano Carty de bal binnenschiet is het 3-2 en hebben we nog ruim twintig minuten en kan het zomaar gaan spoken. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we een punt niet hadden verdiend."

Lukkien prees overigens wel de invalbeurten van Carty en Lucas Bernadou. "Met name Luciano bracht lef en elan."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie FC Emmen Vitesse Dick Lukkien
Deel dit artikel: