Michael de Leeuw: 'We moeten bij elkaar blijven en keihard knokken'

VOETBAL - Michael de Leeuw maakte gisteren tegen Vitesse alweer zijn vijfde treffer van het seizoen, maar echt veel vreugde beleefde de captain niet aan de goal. Integendeel. De Brabander verscheen balend voor de camera. "Het was kinderlijk wat we in de eerste helft deden."

Ja, De Leeuw vond Vitesse goed. Maar hij keek toch vooral naar de wanprestatie van zijn eigen ploeg. "Zowel aanvallend als verdedigend was het slecht. En dat veranderde zelfs niet toen zij met tien man kwamen te staan. We hebben voor rust niet één kans gecreëerd." Vitesse-speler Riechedly Bazoer kreeg in de 29e minuut een directe rode kaart.

'Jammer dat de 3-2 niet valt'

Met name dankzij invaller Luciano Carty werd Emmen na rust wat dreigender. "Met zijn onbevangenheid en acties hadden we een sterke fase en kwamen we tot 3-1 en kregen we een grote kans op de 3-2. Het is jammer dat Luciano die niet maakt, want dan had het nog wel leuk kunnen worden. Daarna bloedde het wel een beetje dood en kwamen we niet verder dan een paar schoten van afstand."

Met AZ-uit en Ajax-thuis in het verschiet is het niet ondenkbaar dat Emmen na tien duels nog steeds zonder overwinning is en op slechts drie punten staat. De laatste plaats komt dichter- en dichterbij, maar daar maakt De Leeuw zich nog niet zo druk om. "Ik vind het nog te vroeg om naar de stand te kijken, maar het is wel zaak dat we punten pakken om aan te haken bij de anderen. In de komende twee duels moeten we hopen op bonuspunten en daarna komen er een paar duels waarin we er echt moeten staan (Sparta en Fortuna Sittard, red.). En dat kan alleen als we niet in de negativiteit blijven hangen, maar juist door bij elkaar te blijven en keihard te knokken."

Lees ook:

Deel dit artikel: