Zorghandje voor medewerkers verpleeghuis De Omloop in Norg

Alle veertig medewerkers van verpleeghuis De Omloop in Norg hebben een 'zorghandje' uitgereikt gekregen als blijk van waardering in coronatijd. "Hartstikke leuk", zeggen de medewerkers. "Bijzonder dat mensen de moeite hebben genomen om dit voor ons te maken."
Alle zorgmedewerkers mogen een envelopje van een schaal pakken, waar de zorghandjes in zitten. De lintjes met een (metalen) handje eraan hebben hetzelfde ontwerp, maar verschillen in kleur en materiaal.

14 van de 23 bewoners overleden

Het zorghandje is bedacht door twee bevriende kunstenaars, Iris Eichenberg uit de Verenigde Staten en Jimena Ríos uit Argentinië. De 'medaille' is een blijk van waardering voor de inzet van zorgmedewerkers. Via sociale media is het initiatief de hele wereld over gegaan. Sinds april dit jaar zijn er in totaal 70.000 zorghandjes gemaakt door duizenden kunstenaars. In Nederland zijn 800 zorghandjes gemaakt.
Begin september sloeg het coronavirus toe in De Omloop. In een tijdsbestek van tweeëneenhalve week overleden 14 van de 23 bewoners. Ook tientallen medewerkers raakten besmet.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.