Stelling: Ik doe vanavond de deur open voor Sint-Maarten

Wel of niet langs de deuren met Sint-Maarten, het advies verschilt per regio. Normaal gesproken kijken kinderen reikhalzend uit naar de elfde van november. Dit jaar is alles anders: veel burgemeesters roepen hun jonge inwoners op om niet langs de deuren te gaan voor snoepgoed.

In Veiligheidsregio's Amsterdam-Amstelland en Noord-Holland Noord krijgen ouders het dringende advies vanavond niet met hun kinderen en een lampion langs de deuren te gaan.

In andere regio's, zoals het Noorden, mag het traditionele kinderfeest wel doorgaan als er maar voldoende afstand wordt gehouden. Op de site van de Rijksoverheid staat verder het advies alleen met het gezin of in kleine groepjes langs de deuren te gaan en minimaal anderhalve meter afstand te houden.

Aandachtspunten

Veiligheidsregio Drenthe (VRD) noemt vier belangrijke aandachtspunten voor Sint-Maarten in coronatijd: voldoende afstand tot de mensen in de deuropening, begrip voor mensen die de deur liever niet open doen, goed overleg met de eigen kinderen wat te doen met gekregen niet-verpakt snoep en voldoende afstand onder de begeleidende volwassenen.

Stelling

De VRD legt de verantwoordelijkheid en keuze daarmee neer bij de burger. Wat vind jij? We zijn erg benieuwd of je het ziet zitten dat er in deze coronatijd kinderen komen zingen aan de deur.

Lees ook:

Deel dit artikel: