Stelling: Ik leef nu gezonder om mij te wapenen tegen corona

Een gezonde levensstijl in de huidige coronatijd verdient meer aandacht, schrijven 65 artsen, wetenschappers en bestuurders van gezondheidsorganisaties aan het kabinet.

Met deze brandbrief willen zij benadrukken dat gezondere voeding, meer beweging en voldoende ontspanning zorgt voor een sterker immuunsysteem. Daardoor kan een besmetting met het coronavirus minder ernstig verlopen.

'Vet is niet zomaar blubber'

Vooral voor mensen die kampen met overgewicht of obesitas is een gezonde manier van leven erg belangrijk, zegt Liesbeth van Rossum, hoogleraar obesitas. "Want vet is niet zomaar een laagje blubber." Volgens haar maakt de tweede coronagolf duidelijk dat de meeste coronapatiënten die in het ziekenhuis liggen, overgewicht hebben.

De ondertekenaars van de brief zien naast meer bewegen en gezonder eten, ook andere punten waar veel Nederlanders winst kunnen behalen. Genoeg slapen, stoppen met roken en alcoholgebruik matigen helpt ook om je gezondheid een boost te geven.

Stelling

Ben jij meer bezig met je gezondheid dan voor de komst van het coronavirus? Of vind je dit niet nodig, en hanteer je nog dezelfde levensstijl? Laat het weten in de onderstaande stelling!

Meer over dit onderwerp:
Stelling corona
Deel dit artikel: