Robin Knegt heeft haar hulphond: 'We zijn al dikke vrienden'

Robin Knegt uit Emmen heeft deze week haar hulphond gekregen. Robin heeft in haar jeugd het een en ander meegemaakt en het normale leven is voor haar vaak lastig. Ze heeft onder meer autisme, een posttraumatische stress-stoornis (PTSS) en kampt met depressies. Een hulphond kan haar helpen.
Voor haar aandoening wordt een hulphond niet vergoed. Daarom was er een inzamelingsactie nodig om de benodigde 16.000 euro bij elkaar te krijgen.
"Eindelijk is 'ie er", zegt de 17-jarige Robin. "Het ging sneller dan verwacht". De blonde labrador heet Totte en is van pup af aan helemaal opgeleid tot psychiatrische hulphond. "Hij heeft eerst in een gastgezin gezeten en heeft een basisopvoeding gekregen. Toen is hij gekeurd en is gekeken of het karakter goed is. Daarna is hij de training ingegaan."

Dikke vrienden

Robin heeft Totte twee dagen en kan hem nu al niet meer missen. "Hij signaleert stress als het niet goed met me gaat en dat maakt hij dan ook duidelijk. Hij maakt me bijvoorbeeld wakker als ik een nachtmerrie heb. Als het slecht gaat, kan hij ook afleiding geven, dan komt hij met een speeltje naar me toe bijvoorbeeld."
Totte let op Robin en neemt het voortouw als het mis dreigt te gaan. "Hij merkt bijvoorbeeld op wanneer ik in drukte in paniek raak. Dan neemt hij me mee naar de uitgang. Hij let ook de hele tijd op mij en dat doet hij supergoed. Met hem zie ik het leven weer zitten. Ik heb hem nog maar twee dagen, maar we zijn al dikke vrienden."

Online veiling

Totte was niet goedkoop, hij kostte 16.000 euro. "Ik heb hem nog op niet helemaal afbetaald, ik moet nog 1.900 euro overmaken", zegt ze. Haar school Terra MBO Emmen probeert te helpen en houdt daarom op 26 november een online veiling.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl