Hoop voor FC Emmen: KNVB oefent met vollere stadions

De KNVB gaat experimenteren met het weer toelaten van publiek in stadions. Dat geeft FC Emmen op termijn misschien ook weer de kans om supporters binnen te laten.

De stadions van Almere City FC en NEC gaan dienen als locaties voor een experiment met toeschouwers die op de tribunes binnen anderhalve meter van elkaar zitten. Het kabinet heeft onder bepaalde voorwaarden toestemming gegeven voor die proef. De toeschouwers, maximaal 1.500 per stadion, worden vooraf getest op het coronavirus.

De KNVB hoopt dat alle voetbalclubs zo snel mogelijk weer een beperkt aantal supporters mogen ontvangen in hun stadions, vergelijkbaar met de situatie aan het begin van het seizoen. "Parallel aan het weer toelaten van een beperkt aantal toeschouwers, willen we ook zo snel mogelijk onderzoeken of we veilig meer bezoekers zouden kunnen ontvangen dan tot nu toe", aldus de bond.

Eerst terug naar waakzaam

Dat gaat dus eest gebeuren bij Almere City FC en NEC, twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Het is nog niet duidelijk wanneer de proef kan beginnen. Dat kan pas zodra het risiconiveau in die regio 'waakzaam' is, de laagste categorie. Op dit moment is het risiconiveau 'ernstig' (derde categorie) in Drenthe, Groningen, Friesland, Zeeland en Limburg-Zuid. In de rest van het land geldt nog de vierde en hoogste categorie, 'zeer ernstig'.

Lees ook:

Deel dit artikel: