Jan Huzen aangehouden na ongeval op snelweg A28 bij Zuidwolde

Op de A28 bij Zuidwolde is zondagavond een ongeval gebeurd tussen een auto en een vrachtauto. Allebei de voertuigen raakten hierbij beschadigd.

Op de A28 bleek een stoet van meerdere auto's te rijden. Het zou gaan om een actie van Steungroep Boeren & Burgers van oprichter Jan Huzen. Door het langzaam rijdende verkeer kon een achteropkomende vrachtauto niet op tijd remmen en botste op een auto. In de auto zaten drie personen onder wie een baby.

Er raakte niemand gewond. De auto die bij het ongeval betrokken was, is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Politiebureau

Twee bestuurders die deel uitmaakten van de stoet zijn verderop bij Hollandscheveld aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau. Een van de bestuurders zou Jan Huzen zijn. Op de Facebookpagina Onrecht TV is te zien dat Huzen in een van de politieauto's stapt en naar het politiebureau in Hoogeveen wordt gebracht. De politie wil niet bevestigen dat het om Huzen gaat.

Later op de avond verzamelde een groep mensen zich bij het politiebureau in Hoogeveen. Rond de klok van 23.15 uur werden Huzen en de andere verdachte weer vrijgelaten. Het onderzoek naar de twee wordt voortgezet.

Meer over dit onderwerp:
politie Hoogeveen ongeval Zuidwolde A28
Deel dit artikel: