38-jarige Tilburger brein achter 'cokemanege' Nijeveen

De politie viel de cocaïnewasserij in augustus binnen (Rechten: Persbureau Meter)
De politie viel de cocaïnewasserij in augustus binnen
Een 38-jarige man uit Noord-Brabant is opgepakt voor betrokkenheid bij de cocaïne-wasserij in Nijeveen. Hij wordt gezien als het brein achter de 'cocaïne-manege'.
Dat meldt Dagblad van het Noorden. Het gaat om de Tilburgse Aydin C. Vier andere verdachten zijn nog voortvluchtig. Zij verblijven waarschijnlijk in het buitenland.
Justitie kwam de kopstukken op het spoor door het hacken van versleutelde chatgesprekken. De opsporingsdiensten konden wekenlang meelezen met de criminelen en zo veel informatie onderscheppen.

Woensdag eerst zitting

Op 7 augustus deed een arrestatieteam van de politie een inval in een bedrijfshal bij een manege op de Nijeveense Bovenboer. Daarbij zijn zestien mannen aangehouden. Woensdag is de eerste zitting in de zaak.
De politie trof in Nijeveen een zeer professionele cocaïnewasserij die zijn gelijke in Nederland niet kent. Het laboratorium was geschikt om 150 tot 200 kilo cocaïne per dag te produceren. Dat staat gelijk aan een straatwaarde van tussen de 4,5 en 6 miljoen euro.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.