Interim-directeur Groningen Airport Eelde vertrekt

Interim-directeur Bart Schmeink van Groningen Airport Eelde vertrekt per 1 januari. Vanaf die datum wordt hij algemeen directeur van beveiligingsbedrijf Securitas Nederland.

Het is nog niet bekend wie hem op gaat volgen als directeur van Groningen Airport Eelde. Volgens Lizette van Dijken van de luchthaven worden er gesprekken gevoerd met een serieuze kandidaat die door de aandeelhouders moet worden aangesteld. Dat zal gebeuren voor of tijdens de aandeelhoudersvergadering van 10 december.

1 jaar

Schmeink begon in januari dit jaar als interim-directeur van vliegveld Eelde. Twee maanden geleden presenteerde hij een toekomstvisie voor de luchthaven. Toen werd ook duidelijk dat er jaarlijks een Rijksbijdrage van 6 tot 8 miljoen euro nodig is om de luchthaven overeind te houden.

Minister Van Nieuwenhuizen liet onlangs in antwoord op Kamervragen weten niet van plan te zijn Eelde met een structurele Rijksbijdrage te ondersteunen. Op 10 december beslissen de aandeelhouders, (de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Assen en Tynaarlo en de stichting FB Oranjewoud) over de toekomst van Groningen Airport Eelde.

Lees ook:

Deel dit artikel: