Brandweer rukt opnieuw uit voor brand bij Attero Wijster

Hoewel de brand die gisterochtend ontstond bij afvalverwerker Aterro in Wijster gistermiddag al onder controle was, is de brandweer gisteravond opnieuw uitgerukt. Even voor één uur was de silo volgens de brandweer weer voldoende afgekoeld.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe zijn de kunststofkorrels op het terrein toch weer aan het opwarmen. De brand beperkte zich eerder op de dag tot het bedrijventerrein zelf, in een 30 meter hoge silo. Deze silo was voor de helft gevuld met kunststof granulaat. Door de hoogte was het lastig voor de brandweer om het vuur te blussen.

Openbreken

Er werden onder meer pogingen gedaan om de silo open te breken, zodat de brandweer direct bij de brandhaard kon komen. De brandweerkorpsen kwamen onder meer uit Assen, Dwingeloo, Hoogeveen, Beilen en Westerbork.

Volgens de brandweer heeft de omgeving eerder op de dag geen gevaar gelopen. Ook is de overlast voor hen beperkt gebleven, bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Bij Attero gaat het vaker mis

Bij de afvalverwerker in Wijster ontstaan vaker branden. Omwonenden maken zich zorgen over de verschillende branden en de provincie vroeg eerder dit jaar om opheldering bij Attero.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 brand attero wijster
Deel dit artikel: