Gevangenismuseum in Veenhuizen meest 'kidsproof' van Drenthe

Het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen is door platform Museumkids.nl uitgeroepen tot meest kindvriendelijke museum van Drenthe van 2021. De winnaars werden dit jaar bekendgemaakt tijdens een online evenement.

Om de titel te kunnen bemachtigen, moet het museum door minstens 60 kinderen beoordeeld worden. Dit gebeurde tussen november 2019 en oktober 2020. Daarnaast moet het gemiddelde cijfer op een 8 of hoger uitkomen. Pas dan kan het museum zich volgens Museumkids.nl kidsproof noemen.

(Verhaal gaat verder onder de foto)

Het Nationaal Gevangenismuseum is volgens Museumkids.nl het meest kindvriendelijke museum in Drenthe (Rechten: Nationaal Gevangenismuseum)

Directeur Peter Sluiter is trots: "Het is geweldig om te zien dat kinderen ons museum zo waarderen. Kinderen zijn de museumbezoekers van de toekomst. Hoe eerder ze in contact komen met kunst en cultuur, hoe groter de kans dat ze in de toekomst cultuurliefhebbers worden. We houden altijd rekening met onze jongste doelgroep. Zo ook in de toekomst in onze verbouwings- en uitbreidingsplannen."

Vorig jaar nog werd het Nationaal Gevangenismuseum door 113 kinderen met een 8.8 gemiddeld beoordeeld.

Landelijk

Het 'meest Kidsproof Museum van Nederland 2021' is Museum Helmond geworden. Het museum werd door 207 kinderen beoordeeld en kreeg van hen een 9,27 gemiddeld.

Het platform Museumkids.nl is een initiatief van de Stichting Museumkaart. Het primaire doel van het platform is om kinderen te interesseren voor musea en een museumbezoek, zowel online als offline.