Green Planet krijgt vergunning voor uitbreiding

Tankstation Green Planet mag uitbreiden (Rechten: Google Streetview)
Tankstation Green Planet mag uitbreiden
Tankstation Green Planet in Pesse heeft van de gemeente Hoogeveen definitief toestemming om uit te breiden. Green Planet kan daardoor in de toekomst ook vrachtwagens voorzien van duurzame brandstoffen.
Voor het afgeven van de vergunning waren nieuwe stikstofberekeningen nodig, zei wethouder Jan Zwiers tijdens de raadsvergadering op 5 november. Een dag later lag er een rapport van adviesbureau BügelHajema, waarin de berekeningen werden gemaakt volgens de meest recente eisen. "Het was een spoedopdracht", licht een woordvoerder van de gemeente het snelle verschijnen van het rapport toe.

Geen schade

Volgens BügelHajema loopt de natuur op het dichtbij gelegen Dwingelderveld geen schade op door het bouwproject. Voor het college van burgemeester en wethouders reden genoeg om de vergunning definitief af te geven. De gemeenteraad had al 'geen bedenkingen' bij de plannen.
Ondernemer Edward Doorten was al begonnen met voorbereidende werkzaamheden. Daarvoor stapte actiegroep Gien Planet naar de rechter, de rechter zag geen reden om de voorbereidingen te staken.
Green Planet kan nu dus verder met uitbreiden, de uitbreiding van het tankstation langs de A28 staat los van plannen voor het starten van nieuwe horeca, een evenemententerrein en een klimtoren.

Gien Planet

Folkert Metselaar van Gien Planet twijfelt nog aan het nieuwe rapport: "We zijn niet zo zeer tegen deze uitbreiding van het tankstation. Wel zetten we nog vraagtekens bij de stikstofberekeningen. Die hebben we nog niet kunnen inzien, dat gebeurt nog. Dus we stappen ook niet direct naar de rechter."
Toch wil Gien Planet de handdoek nog niet in de ring gooien. "Wel zijn we nog tegen de toren. De gemeente heeft nu aangegeven dat de klimtoren niet noodzakelijk is voor exploitatie van het tankstation. Dat werd de afgelopen jaren wel zo voorgespiegeld. Nu daar duidelijkheid over is, kunnen we ook daar weer open het gesprek over aangaan", besluit Metselaar.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl