FC Emmen mogelijk zonder te spelen naar achtste finale beker

VOETBAL - FC Emmen krijgt wellicht zonder te spelen toegang tot de achtste finales van het nationale bekertoernooi. De KNVB heeft de opzet van de tweede ronde aangepast.

Als gevolg van de coronacrisis mogen de amateurclubs niet langer uitkomen in de beker en dat heeft gevolgen voor de rest van het toernooi. In de tweede ronde zijn nu nog 23 clubs over, negen minder dan gebruikelijk.

Vrijstelling

Om in de achtste finales toch op zestien clubs uit te komen, zullen er in de tweede ronde door veertien clubs zeven wedstrijden worden gespeeld. De negen clubs die na de loting overblijven, krijgen een vrijstelling voor de achtste finales.

FC Emmen plaatste zich vorige maand voor de tweede ronde door in eigen huis met 2-0 te winnen van FC Eindhoven. Michael de Leeuw nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Programma

De tweede ronde van de beker staat voor 15, 16 en 17 december op het programma. De achtste finales staan gepland voor 19, 20 en 21 januari 2021.

Compensatie voor amateurclubs

De amateurclubs die uit de beker zijn geschrapt krijgen een financiële compensatie. Het prijzengeld wordt gelijkmatig verdeeld over alle gedupeerde clubs. Ook worden ze automatisch toegelaten tot de volgende editie van het toernooi.

Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Emmen bekervoetbal TOTO KNVB Beker
Deel dit artikel: