Handbalster Freriks in verplichte quarantaine

HANDBAL - International Merel Freriks uit Emmen is deze week in verplichte quarantaine gegaan. De handbalster van Borussia Dortmund, met een verleden bij E&O, is niet positief getest op het coronavirus.

Freriks speelde met de Duitse club vorige week twee keer in Hongarije tegen Györ. Na dat tweeluik in de Champions League testten drie speelsters en een staflid van de Hongaarse club positief op corona.

Hele ploeg in thuisisolatie

Hoewel geen van de speelsters van Borussia Dortmund positief is getest, moet de hele ploeg op last van de plaatselijke GGD tot en met 21 november in thuisisolatie. Zij mogen de laatste twee clubwedstrijden voordat de voorbereidingsperiode voor het EK ingaat, niet meer spelen.

Naast Freriks staan ook de Nederlandse internationals Laura van der Heijden, Inger Smits, Rinka Duijndam en Kelly Dulfer bij Borussia Dortmund onder contract. Het vijftal maakt deel uit van de selectie van Oranje voor het komende EK.

Onzeker

De internationals verzamelen zich maandag op Papendal en beginnen dan de voorbereiding op een toernooi, waarvan het nog altijd onzeker is of het doorgaat. Noorwegen trok zich deze week vanwege de toenemende besmettingen in het land terug als gastland. Denemarken is bereid de organisatie van het hele toernooi op zich te nemen, maar wil daarvoor nog wel het een en ander uitzoeken.

Deel dit artikel: