FC Emmen ontvangt ruim 9 ton uit NOW 2-regeling

VOETBAL - Voetbalclubs uit de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie hebben zo'n 25 miljoen euro voorschot aan loonsubsidie van de Nederlandse overheid gekregen. Dat blijkt uit het register van het UWV over de tweede periode van de steunregeling van juli tot en met september. FC Emmen ontving 926.384 euro aan loonsubsidie.

In die periode ondersteunde de overheid met de NOW 2, een speciale loonsubsidie, bedrijven die door de coronacrisis minimaal twintig procent van hun omzet verliezen. PSV streek het grootste bedrag op met 2.566.920 euro. Daarna volgen AZ ( 1.768.644) en Vitesse ( 1.711.908).

Ajax stort terug

Ajax ontving 1.319.140 euro, maar een woordvoerder van de club zegt dat het voorschot teruggestort wordt vanwege de late van transfer Sergiño Dest naar FC Barcelona. Door de transfersom van minimaal 21 miljoen komen de Amsterdammers niet meer in aanmerking voor de NOW 2. Ook Heerenveen kreeg geen overheidssteun vanwege een uitgaande zomertransfer. Chidera Ejuke vertrok voor een miljoenenbedrag naar CSKA Moskou.

FC Emmen ontving al eerder NOW-subsidie. Tijdens de eerste aanvraag ontving de eredivisionist een bedrag van 597.582 euro aan loonsubsidie.

In juni voorspelde KNVB-directeur Eric Gudde dat het betaald voetbal maximaal 140 miljoen euro van de overheid nodig zou hebben om de coronacrisis te overleven. De Nederlandse voetbalbond zelf deed ook een beroep op de NOW 2 en ontving 1.763.844 euro.

Meer over dit onderwerp:
Emmen voetbal eredivisie FC Emmen subsidie corona NOW
Deel dit artikel: