Wethouder Jan van 't Zand met pensioen

Wethouder Jan van 't Zand van gemeente De Wolden gaat per 1 januari met pensioen. Hij is sinds 2014 wethouder voor Gemeentebelangen, daarvoor was hij jarenlang raadslid.

Van 't Zand werd in 1982 raadslid voor de PvdA in de gemeente Zuidwolde. In 1994 werd hij namens Gemeentebelangen lid van de gemeenteraad. In 1998 kwam hij in de gemeenteraad van fusiegemeente De Wolden terecht, waar hij sinds 2014 wethouder is. Hij is onder andere verantwoordelijk voor gemeentefinanciën en sport.

Trots

"Ik ben vanaf dag één betrokken geweest bij de ontwikkeling van gemeente De Wolden. En ben erg trots op wat De Wolden nu is", zegt de vertrekkend wethouder. "De eigenheid van De Wolden is een groot goed. Bewaak dat goed."

Burgemeester Roger de Groot noemt Van 't Zand 'een zeer betrokken bestuurder en persoonlijkheid. "Jan heeft in politieke zin veel betekend voor de voormalige gemeente Zuidwolde en gemeente De Wolden. Na zo'n lange tijd zal het voor Jan niet meevallen om dit los te laten. Maar we snappen dat hij van zijn pensioen wil gaan genieten."

Eind december is er een digitaal afscheid gepland, het is nog niet bekend wie Van 't Zand opvolgt.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente De Wolden Jan van 't Zand
Deel dit artikel: