Tien maanden cel voor Ziggo-oplichter

Een 50-jarige man uit Meppel moet tien maanden de cel in voor het oplichten van telecombedrijf Ziggo. Bij de oplichting in 2017 en 2018 gebruikte hij andermans ID.

Hij kocht op naam van anderen ruim 300 digitale mediaboxen bij het telecombedrijf. Die verhandelde hij op internet.

300 keer in herhaling

De Meppeler bestelde met valse gegevens decoders, zogeheten Humax-boxen, op adressen van onbewoonde huizen. Wanneer de postbode daar voor een dichte deur kwam, kreeg de Meppeler een mail met het verzoek om het pakket op te halen bij Meppelse afhaalpunten. Op vertoon van alleen zijn rijbewijs kreeg hij dan het pakket mee. Hij bood de boxen via internet te koop aan. Dit herhaalde de man ruim 300 keer.

Bij de Meppeler thuis werden 24 dozen met decoders aangetroffen, een peperdure tv, een kostbare geluidsinstallatie en ruim 4000 euro cash. Bovendien genoot de man regelmatig van vakanties in het buitenland. In een jaar tijd liep de schade voor Ziggo op tot ruim 60.000 euro.

Een 41-jarige ondernemer uit Drunen kreeg van de rechter een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur gevonnist, wegens schuldwitwassen. De mediaboxen die hij kocht, werden geleverd door de Meppeler.

De rechtbank verweet de man onoplettendheid.

Meer over dit onderwerp:
112 Meppel Rechtszaak
Deel dit artikel: