Werkstraffen geëist tegen schippers fataal ongeluk Scheveningen

Bij het ongeluk in de haven van Scheveningen kwam een man om het leven (Rechten: ANP / Bart Maat)
Bij het ongeluk in de haven van Scheveningen kwam een man om het leven
Het Openbaar Ministerie heeft werkstraffen tot 120 uur geëist tegen twee schippers die betrokken waren bij een fataal ongeluk in de haven van Scheveningen,
Dat gebeurde twee jaar geleden tijdens een zeilrace die daar aan de gang was. Door de aanvaring tussen de twee boten kwam een man uit de gemeente Noordenveld om het leven, drie anderen raakten zwaargewond.
Het ongeluk gebeurde tussen een stalen motorboot met drie opvarenden waar Jan de J. schipper op was en een snelle rubberboot (een RIB), met Stanislav G. als schipper en in totaal acht personen erop. De stalen motorboot voer volgens het OM met hoge snelheid achterop de rubberboot, die ook sneller ging dan de in de haven toegestane snelheid.
Het OM noemt beide mannen schuldig aan het ongeval, maar rekent het De J. zwaarder aan. Daarom wordt tegen hem een hogere werkstraf geëist, van 120 uur. Tegen G. is 100 uur werkstraf geëist.
Het ongeval gebeurde tijdens de festiviteiten van de Volvo Ocean Race in de haven, een zeilrace die een week duurde en waar veel publiek op afkwam.
De rechtbank in Den Haag doet 18 december uitspraak.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.