Werkstraf voor stalkende ex: 'Ik ben 25 jaar verliefd op haar geweest'

Een 58-jarige man uit Dwingeloo is veroordeeld tot 240 uur werkstraf, waarvan honderd voorwaardelijk, voor het stalken van zijn ex-vrouw. Daarnaast legde de rechtbank hem een contactverbod op.

In het najaar van 2017 kondigde zijn toenmalige vrouw na 25 jaar huwelijk aan dat ze wilde scheiden. In april 2018 was de scheiding een feit. De man kon het niet verkroppen dat ze niet meer bij hem wilde zijn en begon haar te mailen dat hij haar terug wilde.

Honderden e-mails

Tussen april 2018 en eind februari dit jaar kreeg de vrouw volgende de officier van justitie honderden e-mails van haar ex-man. De politie probeerde hem vorig najaar met een gesprek duidelijk te maken dat hij echt moest ophouden, omdat de vrouw anders aangifte zou doen. Maar het hielp niet.

Toen de vrouw begin dit jaar alsnog op het punt stond aangifte te doen, bleef het twee weken rustig, waarna ze de politie liet weten dat ze de zaak op een laag pitje wilde zetten. Maar kort daarna kreeg ze weer een mail. Toen zette ze haar aangifte door. Ze was ontzettend zat van het obsessieve gedrag van haar ex en werd er ook bang van, zei ze bij de politie.

'Ik kon het niet verkroppen'

De man uit Dwingeloo heeft alles bekend. "Ik ben 25 jaar verliefd op haar geweest. Van de ene op de andere dag zei ze: 'Ik ga bij je weg'. Dat kon ik niet verkroppen", zei hij in de rechtszaal. Inmiddels is hij er naar eigen zeggen 'klaar mee'. Na februari heeft hij zijn ex niet meer lastiggevallen.

Meer over dit onderwerp:
werkstraf rechtszaak Dwingeloo stalking
Deel dit artikel: