Geen ijsbaan in Noordlaren dit jaar

Schaatsliefhebbers moeten tot in het nieuwe jaar wachten om te kunnen schaatsen in Noordlaren. IJsvereniging De Hondsrug gaat de asfaltbaan niet klaarmaken als er vorst komt. De tractor met giertank die het water op de baan sproeit, blijft aan de kant.

De ijsclub wacht op versoepelingen van de coronamaatregelen, zegt voorzitter Jan Geert Veldman tegen RTV Noord. Hij schrijft het schaatsseizoen nog niet helemaal af: "We wachten natuurlijk af of of er nog verdere informatie komt. Zodra het kan gaan we los."

Marathon op natuurijs

De ijsclub in Noordlaren is in elke vorstperiode wel in de race om de eerste marathon op natuurijs te organiseren. En als het kabinet half december met versoepelingen komt, zal ook ijsvereniging De Hondsrug zich weer opmaken voor zo'n race. De kans is in dat geval groot dat de wedstrijd zonder publiek plaatsvindt.

Maar voorlopig dus geen ijsbaan. Voor de recreatieve schaatsers wordt geen uitzondering gemaakt. 'We willen niet als boa's bij de baan staan. Als kinderen gaan schaatsen, willen de ouders ook. Het is moeilijk om daar controle over te houden', stelt Veldman.

Meer over dit onderwerp:
schaatsen Noordlaren ijsclub
Deel dit artikel: